godaddy promocode

dominos offer today

flipkart promo code

globalnin

O nama

Stranica je pokrenuta u cilju davanja informacija o reciklaži elektronskog otpada. Koliko zlata ima u otpadu, kako ga izvaditi i dobiti te kako rafinirati zlato su česta pitanja a nadam se da smo u člancima dali te odgovore.

Danas u svijetu elektronski otpad je jedan od ozbiljnijih problema jer svakim danom ga je sve više i više a reciklira se samo 12,5% dok se ostatak zatrpa ispod zemlje ili završi u zemljama kao što je Indija, Kina i slično.

Ono što je najvažnije kod elektronskog otpada je činjenica da ono sadrži plemenite metale i ostale rijetke metale kao što su zlato, srebro, paladium, bakar… a u kategoriji Količina zlata u otpadu smo naveli sve te brojke.

Ono što je najisplativije ovom poslu jeste prikupljanje i otkup elektronskog otpada zbog izvoza u reciklažne centre a vađenje samo zlata iz otpada nije toliko isplativo jer u tom procesu bacamo bakar, srebro i paladium čija vrijednost je puno veća od vrijednosti samog zlata a ukupnu vrijednost možemo dobiti upravo od rafinerija ili reciklažnih centara koji se pretežno nalaze u Njemačkoj, Belgiji i drugim zemljama.

Glavna tema stranice su informacije o elektronskom otpadu te procesima koje se koriste u svrhu reciklaže i vađenja plemenitih metala. Otkup elektronskog otpada postaje sve više prisutan na našim prostorima tj. Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske te smo i na to skrenuli pažnju u našem pisanju. Sve detaljnije možete pronaći u kategorijama:

Tekst koji se objavljuje na stranici su prikupljene informacije iz ličnog iskustva kao i prevod sa engleskog od više internet izvora. Molimo da se ne primjenjuju postupci objavljeni na stranici bez prethodnog upoznavanja sa opasnostima koje nose kiseline i ostala sredstva. Sami ste odgovorni za svoje postupke ako nešto krene po zlu. Mi ne snosimo odgovornost, s toga veliki oprez.